NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Dort HRK HRK se šlehačkou
Dort HRK HRK se šlehačkou
Recept Dort HRK HRK se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   27.12.2016

Dort HRK HRK se šlehačkou

Vynikající dort, který jsem objevila na návštěvě u kamarádky ze Slovenska. Tam se to nazývá ,,trasená torta,, nebo ještě i dort hrk-hrk a to proto, protože krém, který je v tomto sladkém dezertu se připravuje bez vaření, bez dlouhé přípravy, bez žádných komplikací jako například sražení s máslem nebo hrudky, .... stačí pouze zatřást v misce všechny suroviny a olééééé krém je na světě. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
120 g
polohrubá mouka
1 PL
olej

Krém:

500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
vanilkový pudink bez vaření
2 konzervy
(malé) mandarinky
1 bal.
šlehačka v prášku
podle potřeby
mléko
džem na potření
čokoládová rýže na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem vyšlehám, přidám olej a nakonec střídavě mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh.
  2. Vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Dám do vyhřáté trouby a peču na 180 stupňů.
  3. Vše, co potřebujeme na krém - vanilkový pudinkový prášek bez vaření, šlehačku a mandarinky) dám do uzavíratelné misky a třesu, dokud neztuhne cca 2 min.
  4. Korpus namažu džemem a pak krémem.
  5. Navrch vyšlehám práškovou šlehačku (návod na obalu).
Komentáře k receptu
Mirek Vlček Mirek Vlček    ·   2.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

No! Tak jsme to teda zkusili upéct a musím říct, že něco tak hrozného jsem ještě nejedl. Kecám. Je to skvělé, lahodné a už jsem si to zařadil mezi svůj TOP v kuchařce. Doporučuju.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář