NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Silvestrovské klobásové jednohubky
Silvestrovské klobásové jednohubky
Recept Silvestrovské klobásové jednohubky
Jaja79    ·   27.12.2016

Silvestrovské klobásové jednohubky

Po vánočním vypekaní sladkých dobrot třeba myslet i na Silvestr a Nový rok. Přemýšlela jsem co nabídnu hostům na oslavu nového roku a hledala jsem na netu inspirace. Kromě chlebíčků, jednohubek a klasických slaných tyčinek jsem objevila i tento recept na klobáskové jednohubky z kynutého těsta. Těsto je jemné, chutné a s klobásou a strouhaným sýrem jsou jednohubky tak skvělé, že je budu péct z dvojité dávky. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
21 g
droždí
1/4 bal.
prášek do pečiva
150 ml
vlažná voda
125 ml
mléka
75 ml
olej
1/2 PL
sůl
1 lžičku
kr. cukr

Dále:

klobása
tvrdý sýr
rajčatové pyré nebo kečup
oregano
žloutek na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z uvedených surovin jsem klasicky připravila kynuté těsto. V troše teplého mléka jsem rozpustila cukr, přidala droždí a nechala odstát cca 10 minut.
  2. Vzešel kvásek, který jsem přidala do velké misky s ostatními suroviny a zpracovala jsem hladké těsto, které jsem zakryla utěrkou a nechala kynout na teplém místě.
  3. Kynout jsem nechala cca 45 minut. Pak z těsta vyválíme plát silný cca 1 cm a pomocí okrouhlé formičky nebo poháru jsem vykrojila kolečka, přeložila je na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Do každého kolečka uděláme druhou stranou vařečky důlek, navrstvíme rajčatové pyré nebo kečup, posypeme oreganem a položíme kolečko klobásy.
  5. Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů. Těsně před koncem posypeme vrch strouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář