NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Křehoučký jablečník
Křehoučký jablečník
Recept Křehoučký jablečník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janulinka Janulinka    ·   31.10.2016

Křehoučký jablečník

Výborný jablečník ke kávě nebo při nedělním posezení s rodinou. Množství jablek je možné měnit, záleží na vás. Pokud je více jablek, koláč je šťavnatější. Já používám jablka, které si zavařit do sedm decových lahví - takže používám většinou jeden i půl láhve jablek. Tyto jablka jsou nastrouhané a podušené s cukrem. Autor: Janulinka

Suroviny

Těsto:

1 hrnek
polohrubá mouka
2 hrnky
hladká mouka
1 dcl
olej
1 hrnek
moučkový cukr
2 ks
vejce
1 ks
prášek do pečiva
3 PL
kyselé mléko

Náplň:

1 l
nastrouhaná a podušené jablka
krystalový cukr
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě lžíci kyselého mléka.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Na první těsto navrstvíme jablka. Jablka jsou nastrouhané a podušené s cukrem a vanilkovým cukrem.
  3. Druhou část těsta rozválíme a přeneseme na jablka. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 stupních. Těsto propícháme vidličkou.
  4. Upečeme do zlatova a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář