NejRecept.cz Dezerty Moučníky Plněné rohlíčky
Plněné rohlíčky
Recept Plněné rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.10.2016

Plněné rohlíčky

Hned po upečení jsou rohlíčky krásně křehké, další dny pak jemné a vláčné. Naplnit si je můžete čímkoliv, já zvolila u nás oblíbenou klasiku tvaroh a mák. S těstem se moc dobře pracuje, je pružné a nelepí. Neobsahuje cukr, takže by se dalo určitě použít i na slano. Možná zkusím příště :)

Suroviny
Těsto na rohlíčky (32 ks):
400 g
hladké mouky
špetka
soli
250 g
změklého másla
180-200 g
zakysané smetany

Maková náplň:

100 g
mletého máku
200 ml
mléka (polotučné, tučné)
2 lžíce
cukru krupice
30-40 g
piškotové drobečky
dle chuti
rum
citronová kůra z 1 citronu nebo pár kapek citronového oleje

Tvarohová náplň:

250 g
měkkého tvarohu v kostce (ne ve vaničce)
2 lžíce
čerstvého krémového sýra (Lučina, Philadelphia, Palouček ...)
4 lžíce
cukru krupice
1 ks
velký žloutek
citronová kůra nebo olej
rozinky máčené v rumu (můžete vynechat)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Prosátou mouku smíchejte se solí, přidejte na kousky nakrájené lehce změklé máslo a smetanu. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, nejlépe to jde v kuchyňském robotu. Zabalte do folie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do lednice. 
  2. Maková náplň
    Mléko dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Přisypte mák a za stálého míchání pár minut povařte. Vmíchejte cukr a odstavte z kamen. Přidejte rum a citronovou kůru a nechte vychladnout. Nakonec vmíchejte piškotové drobečky, případně dle chuti přislaďte nebo přidejte rum.
  3. Tvarohová náplň
    Všechny suroviny smíchejte v míse, rozinky přidejte až na konec.
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů, 2-3 plechy vyložte pečícím papírem. 
  5. Těsto rozdělte na čtyři stejné díly, každý rozválejte na kulatou placku a rozdělte na 8 dílů. Na každý díl dejte lžičku náplně a stočte do rohlíčku. Rohy upravte tak, aby náplň nevytékala. 
  6. Rohlíčky vyskládejte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut, až jsou hezky do zlatova. Po vytažení z trouby nechte chvilku vychladnout, pak hodně posypte moučkovým cukrem. Uchovávejte v uzavřené dóze.

Zdroj: Víkendové pečení

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář