NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem
Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem
Recept Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   6.10.2016

Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem

Tip na zítřejší oběd. Bramborový knedlík doma zbožňujeme. Mohli bychom ho podávat i k řízku. :D

Sdílet na Facebooku
Suroviny
dle potřeby
kýta vepřová
2 ks
cibule
3 stroužky
česneku
koření na vepřovou pečeni
kmín
sůl
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme.
  2. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
  3. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu.
  4. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu, doplníme vodu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme víko a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Maso vyjmeme (plátky jsem projela grilem).
  6. Šťávu přecedíme a trošku zahustíme. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář