NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vylepšená prošívaná deka s mascarpone
Vylepšená prošívaná deka s mascarpone
Recept Vylepšená prošívaná deka s mascarpone
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   4.10.2016

Vylepšená prošívaná deka s mascarpone

Základní recept na prošívanou deku určitě znáte. Náplň sestává z jemného tvarohu, já jsem tvaroh zaměnila za mascarpone, přidala více balíčků vanilkového cukru a ta chuť je opravdu božská. Krém je fantastický! Autor: Karambola

Suroviny

Těsto:

1 hrnek
polohrubá mouka
1/2 hrnku
kr. cukr
1/4 hrnku
rostlinný olej
3 ks
vejce
1/2 hrnku
vlažná voda
2 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva

Náplň:

250 g
mascarpone
4 bal.
vanilkový cukr
1/2 bal.
vanilkový pudink
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve připravíme krém. Mascarpone v misce utřeme s vajíčkem, cukrem a vanilkovým pudinkem. Krém přendáme do sáčka. Já jsem použila umělý sáček, jednou jsem to zkoušela i s bavlněným, ale teklo mi to všude, protože mascarpone obsahuje i vodu, tak jistě i tvaroh. Použití jednorázových sáčků je mnohem praktičtější.
  2. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme postupně vodu, olej, mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše vařečkou promícháme. Dostaneme hladké husté těsto, které nalijeme na papírem vyložený plech na pečení o velikosti 18x18 cm.
  3. Cukrářským sáčkem nastříkáme na povrch těsta mřížku a takto připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 160 stupňů cca 40 minut - záleží však na troubě, proto je třeba koláček sledovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář