NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové katsu s lepivou rýží
Vepřové katsu s lepivou rýží
Recept Vepřové katsu s lepivou rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   13.9.2016

Vepřové katsu s lepivou rýží

Něco na jiný styl, než klasická česká kuchyně. Zeleninová omáčka s jablkem, zázvorem a sojovou omáčkou. Netradiční kombinace chutí, ale o to lepší jídlo. Určitě vyzkoušejte, vřele doporučuji. Autor: sonizna

Suroviny

Na vepřové maso:

100 g
panko strouhanka
1 lžíce
slunečnicový olej
450 g
vepřová plec
1 lžička
sůl
7 g
pepř černý mletý

Na omáčku:

1 ks
cibule
1 ks
mrkev
2 ks
jablko
2 lžičky
kari koření
2 stroužky
česnek
1/2 lžičky
zázvor mletý
1 lžíce
rajčatový protlak
2 lžičky
med
1 lžíce
sójová omáčka
350 ml
vývar drůbeží
1 lžíce
pohanková mouka
1 lžička
olej sezamový

Na dokončení:

200 g
sushi rýže
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sushi rýži vaříme 10 minut, poté odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít.
  2. Vepřovou plec nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme ji. Obalíme ji ve vejci a panko strouhance. Skládáme je na plech, pokapeme olejem a pečeme na 220 °C 15-20 minut.
  3. Připravíme si omáčku: cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nastrouháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Vše smažíme na oleji, poté podlijeme trochou vody a dusíme 5 minut. Přidáme kari koření, utřený česnek a rozmixujeme dohladka. Znovu dáme na plotnu, přidáme zázvor, protlak, med, sójovou omáčku a vývar a vaříme 15 minut. Poté přidáme mouku a olej a ještě 5 minut povaříme.
  4. Maso podáváme s rýží a omáčkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář