NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Mrkvový dort Mrkvový dort s domácím marcipánem
Mrkvový dort s domácím marcipánem
Recept Mrkvový dort s domácím marcipánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   18.8.2016

Mrkvový dort s domácím marcipánem

Vynikající a také dobře vypadá. Mrkve jsem vytvarovala z domácího marcipánu a barvila jsem gelovými jedlými barvami. Mrkev v dortu není ani cítit. Autor: Haanka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
1 a čtvrt hrnku
oleje (i olivový)
2 hrnky
hnědého cukru
2 lžičky
vanilkového extraktu (nebo javorového sirupu)
2 hrnky
polohr. mouky
2 rovné lžičky
kypřící sody
2 rovné lžičky
prášku do pečiva
1/2 lžičky
soli
2 lžičky
skořice
3 hrnky
nastrouhané na hrubo mrkve (8-10 ks)
1 hrnek
vlašš. ořechů

Poleva:

500 g mazací sýr (Lučina, Philadelphia)
2 hrnky
cukru moučka
1 lžička
vanilk.extrakt (javor.sirup)
šťáva z 1 citronu
2 lžíce
másla (aby poleva nepopraskala)

Marcipán:

100 g
sušeného mléka
100 g
moučkového cukru
1 lžička
medu
trošku
vody
1 ks
bílek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vyšleháme vejce, cukr, extrakt. Přidáme suché přísady, olej. Nakonec mrkev a ořechy.
  2. Nalijeme do dortové formy (nedávám to na plech, ale asi je to i možné). Pečeme cca 1 hod. 175 stupnů.
  3. Dort necháme vychladnout, podelně rozpůlíme, natřeme 1/3 polevy, přiklopíme a celý dort potřeme zbylou polevou. Druhý den je nejlepší.
  4. Poleva:
    500 g mazací sýr (Lučina, Philadelphia), 2 hrnky cukru moučka, 1 lžička vanilk.extrakt (javor.sirup), šťáva z 1 citronu, 2 lžíce másla (aby poleva nepopraskala).
  5. Marcipán:
    Spracujeme rukama, je to nejlepší, dokud těsto není krásně hladké. Obarveno gelovkama Wilton.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář