NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Banánový dort ze šneků
Banánový dort ze šneků
Recept Banánový dort ze šneků
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   24.8.2016

Banánový dort ze šneků

Velmi chutný a myslím, že i docela povedený dort. Není to nic těžkého na přípravu a výsledný efekt stojí zato. I chuťově i vizuálně. Autor: Adkas

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
6 PL
kr. cukr
6 PL
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášku do pečiva
špetka
sůl
marmeláda na potření

Náplň:

800 ml
mléka
2 bal.
banánový pudink
8 PL
kr. cukr
80 g
máslo
4 ks
banán
5 ks
plátková želatina

Dále budeme potřebovat:

250 ml
smetana ke šlehání
3 PL
moučkový cukr
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si větší plech na pečení cca 30 x 40 cm, dno vyložíme pečícím papírem.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, postupně přidáváme cukr a když dostaneme pěkně lesklou pěnu a metličky z mixéru v pěně zanechávají stopy, přidáme žloutky (jeden žloutek po druhém a za každým pěnu vyšleháme). Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a nalijeme na plech. Pečeme na 180 st. cca 15 minut.
  3. Upečené těsto vyjmeme, necháme odstát asi 5 minut, poprášíme ho moučkovým cukrem a stočíme i s papírem na pečení. Necháme dobře vychladnout.
  4. Plátkovou želatinu namočíme do studené vody, aby změkla. V mléce rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání ho uvaříme. Když je pudink hustý, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme vyždímanou želatinu a dobře promícháme, aby se plátky želatiny rozpustili a rovnoměrně rozložili po celé hmotě.
  5. Vychladlou roládu potřeme marmeládou a srolujeme. Postupně když rolujeme odstraňujeme i papír na pečení. Roládu odložíme do lednice a pak nakrájíme na 0,5 cm plátky.
  6. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm. Celou ji vyložíme potravinářskou fólií. Poklademe plátky rolády, i na dno i na boky. Naběračkou naneseme polovinu pudinku, uložíme banány a přikryjeme druhou polovinou pudinkové hmoty. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  7. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinami.

Můj blog: Adkas tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář