NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Karbenátky bez zahušťování
Karbenátky bez zahušťování
Recept Karbenátky bez zahušťování
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   22.8.2016

Karbenátky bez zahušťování

Bez žádného staršího pečiva jako jsme zvyklí. Vyzkoušejte karbanátky bez zahušťování. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
400 g
mleté vepřové plece
200 ml
12% smetany
4 stroužky
česneku
1 lžička
mleté sladké papriky
špetka
strouhaného muškátového oříšku
1 ks
cibule
2 lžičky
majoránky
1 lžíce
dijonské hořčice
dle chuti
sůl, pepř
3 ks
vejce

A ještě:

strouhanku na obalování
tuk (sádlo, olej...) na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. K masu nalejeme smetanu, promícháme a necháme přes noc v lednici.
  2. Pak přidáme všechno koření, utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli a hořčici. Osolíme dle chuti.
  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky (hmota je řidší, ale jde to) a obalíme je ve strouhance.
  4. Pak je pozvolna smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.
  5. Podáme např. s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář