NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Výborný jablečný koláč se sněhovou peřinkou
Výborný jablečný koláč se sněhovou peřinkou
Recept Výborný jablečný koláč se sněhovou peřinkou
Karambola Karambola    ·   4.11.2014

Výborný jablečný koláč se sněhovou peřinkou

Skvělá volba pro rodinné oslavy nebo svátky. Neváhejte a vyzkoušejte, uvidíte, že neolitujete!

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

3 ks
vejce
100 g
krystalového cukru
30 g
kakaa
70 g
polohrubé mouky
1/2 bal.
prášku do pečiva
1 kg
jablek
200 g
krystalového cukru
2 bal.
želatiny
0,8 l
jablečného džusu
1 ks
smetana ke šlehání
1 ks
zakysaná smetana
1 ks
Smetafix
100 g
moučkového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si suroviny. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme kakao a mouku rozmíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto vylijeme do formy o průměru 24 cm a pečeme asi 10 minut při 180 stupních.
  3. Upečený korpus necháme vychladnout.
  4. Jablka oloupeme, pokrájíme na větší kousky, dáme ho hrnce, přidáme cukr a přilijeme asi 150 ml džusu. Přivedeme do varu a krátce povaříme, asi 3 minuty, záleží to na typu jablek. Jablka by měly být takové akorát, ani tvrdé ani příliš měkké.
  5. Do zbylého džusu vysypeme želatinu, krátce promícháme. Takto připravenou želatinu vlijeme do vroucích jablek. Vaříme asi 1 minutu. Za občastného míchání jablečnou směs mírně vychladíme.
  6. Když želatina začne tuhnout, směs vylijeme na korpus. Jablka uhladíme, mírně pritačíme a dáme do lednice.
  7. Smetanu vyšleháme se Smetafix a cukrem, přidáme zakysanou smetanu, krátce promícháme. Šlehačkovou směs naneseme na vychlazené jablka.
  8. Pěkně uhladíme a libovolně ozdobíme. Dáme do lednice pořádně vychladit. Dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář