NejRecept.cz Část dne Oběd Pizzovníky z kynutého těsta, za kterými se pouze zapráší
Pizzovníky z kynutého těsta, za kterými se pouze zapráší
Recept Pizzovníky z kynutého těsta, za kterými se pouze zapráší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   21.6.2018

Pizzovníky z kynutého těsta, za kterými se pouze zapráší

Tak o těch už ani vidu ani slechu. Asi bylo třeba udělat dvě dávky. Už dávno jsem nepekla pizzovníky z kynutého těsta. Zvyknu je péct často, ale pouze z listového, je to přece rychlejší než zadělávat kynuté těsto. Ale řekněme si pravdu, z toho kynutého domácího je to opravdu velká dobrota, mnohem chutnější než z listového :) Autor: Milka

Suroviny

Těsto:

1 kg
hladké mouky
6 dl
mléka
1 kostka
droždí
2 PL
cukru
1 ČL
soli
2 dl
oleje

Náplň:

0,5 kg
šunky nebo salámu ...
0,5 kg
sýra
1 konzerva
kukuřice
kečup
pizzu koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si kvásek a když vykyne, přidáme ho k ostatním surovinám a vypracujeme těsto. Necháme ho 60 minut kynout.
  2. Zatímco vykyne, připravíme si náplň. Šunku nebo salám nastrouháme, nebo necháme celá kolečka. Ja jsem zvolila druhou možnost a použila jsem všechno, co jsem doma měla, šunku, salám, slaninu ...
  3. Sýr také nastrouháme.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme je na obdélníky.
  5. Každou část potřeme kečupem, posypeme nebo uložíme šunku, salám ... sýr, kukuřici, posypeme kořením a svineme napevno do rolády.
  6. Dostali jsme tak dvě rolády, které pokrájíme na kolečka o šířce asi 1,5 cm a uložíme na pekáč, pokrytý pečícím papírem. Necháme podkynout asi 15 minut.
  7. Potřeme vajíčkem a pečeme při 180 ° C asi 20 minut.
  8. Ještě horké posypeme opět nastrouhaným sýrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář