NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Naše tradiční velikonoční pečivo nazývané PASCHA
Naše tradiční velikonoční pečivo nazývané PASCHA
Recept Naše tradiční velikonoční pečivo nazývané PASCHA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   6.6.2018

Naše tradiční velikonoční pečivo nazývané PASCHA

Toto je u nás doma tradiční velikonoční pečivo. Pokud ho nepeče hospodyňka doma, objednává si ho v obchodě. A kdyby jen jeden kus. Rovnou i tři. Jsou na objednávku, nekoupíte to v obchodě jen tak, že ráno si spomenete, že chcete a jdete do obchodu. Ale protože já miluji vůni domácího pečiva, tak jsem vyzkoušela i starý tradiční recept. Tohoto roku jsem ho pekla poprvé a určitě ne naposledy. Z obchodu už nechci :) Autor: Mineralka

Suroviny
700 g
hl. mouka
300 g
polohrubá mouka
1 a 1/2 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
200 g
kr. cukr
2 ks
žloutky (z toho 1 na potření)
2 ks
bílky (sníh)
1dcl
olej
špetka
sůl
5 dcl
mléko
42 g
droždí
podle chuti
rozinky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z droždí a trochy teplého mléka si uděláme kvásek. Mouky prosejeme i s práškem do pečiva, přidáme kr. cukr, vanilkový cukr, špetku soli, olej, zbylé teplé mléko, 1 žloutek a s vyběhnutým kváskem zamícháme těsto, do kterého přimíchat sníh ze dvou bílků.
  2. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého nasypeme rozinky předem namočené v teplé vodě.
  3. Necháme kynout. Z vykynutého si uděláme 5 bochníků, které vytvarujeme do válečků. Z nich upleteme cop. Vložíme do vymazané formy.
  4. Z posledního žloutku smíchaného s mlékem si potřeme povrch Paschy.
  5. Znovu necháme kynout.
  6. Pečeme na 160 st asi 40 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář