NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)
Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)
Recept Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   7.5.2018

Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)

Už se těším na plody ze zahrady. Ovoce, zelenina, to je doslova poklad, za který děkuji. Jahody už kvetou, třešně už skoro dozrávají, papriky a rajčata rostou, radost se dívat do zahrady. Těším se hlavně na cuketu, ze které se dá připravit opravdu všelico. Dokonce i sladký perník. Inspirujte se tímto receptem. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 hrnky
hladké mouky
2 hrnky
krupicového cukru
1 hrnek
oleje
2 hrnky
najemno nastrouhané oloupané cukety
3 ks
vejce
1 bal.
prášek do pečiva
2 bal.
vanilkové cukry
1 lžička
jedlé sody
1 lžička
mleté skořice
podle chuti
kokos nebo nasekané ořechy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Dokonce i hrnkový koláček. Nepotřebujete ani váhu, postačí vám hrnek o objemu 250 ml.
  2. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vidličkou rozšlehaná vajíčka, olej, cukr, vanilku, hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou, práškem do pečiva, mletou skořicou.
  3. Promícháme a ještě pokud se nám žádá, můžete přidat trochu nasekaných ořechů nebo sušené ovoce, případně trochu kokosu. Zase nepřidávejte toho hodně, aby vám těsto příliš nezhoustlo, buchta bude pak velmi hutná.
  4. Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 minut.
  5. Vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář