NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Recept Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   24.4.2018

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Ještě v neděli jsme měli super oběd. Klasika nikdy nic nepokazí. Ještě když jsme byli mladí, vzpomínám na mé dětství, jiné řízky než vepřové jsme nedělali. Dnes už dělávám i kuřecí, i krůtí, ale podle mého názoru ty vepřové jsou nejlepší. Ale protože doma mají rádi kuřecí, tak jsem nezvolila prsa, ale kuřecí stehenní řízky. Jsou šťavnatější a když jsou marinované v zakysané smetaně jsou ještě lepší. Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
kuřecích stehenních řízků, ale lze klidně použít i jiné masíčko (naklepat)
1 kelímek
zakysané smetany (180g)
1 ks
vejce
2 lžíce
Solamylu
1 lžíce
Podravky
1 vrchovatá lžička
sušeného česneku
1/2 lžičky
mletého černého pepře
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce smícháme "suché" ingredience a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby.
  2. Pokud nám nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.
  3. Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu "zaklimatizovat".
  4. Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář