NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pikantní vepřový bůček pečený na bramborách
Pikantní vepřový bůček pečený na bramborách
Recept Pikantní vepřový bůček pečený na bramborách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   17.4.2018

Pikantní vepřový bůček pečený na bramborách

Zaujal mě netradiční postup přípravy, takže to pro mě byla výzva, které nešlo odolat... Jídlo nejen pro chlapy, ale i pro nás ženy. Ano, i my máme rádi bůček, i my můžeme mastné a umíme ho připravit na milion chutných způsobů. Určitě zkuste tento, já ho určitě nedělala naposled. Autor: Danka

Suroviny
Maso:
cca 1,5 kg
vepřového boku s kostí (bez kůže)
dle chuti
sůl, mletý pepř
sušený rozmarýn
sušený tymián
olej
Brambory:
cca 1,5 kg
brambor
1 ks
velká cibule (na půlkolečka)
4 stroužky
česneku (na plátky)
0,5 l
vroucí vody
1 kostka
slepičího bujónu
dle chuti
sůl, mletý pepř
4 ks
bobkové listy
sušený rozmarýn
sušený tymián
Pikantní směs na potírání masa:
1 lžíce
medu
1 lžíce
sojové omáčky
1 lžíce
plnotučné hořčice
dle chuti
mleté chilli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso jsem pro snadnější manipulaci rozdělila na dva kusy, svrchu (ze strany pod kůží) nařezala do šachovnice, poté ze všech stran prosolila, opepřila, posypala bylinkami, zakápla olejem a vše důkladně vetřela do masa.
  2. Nechala jsem zakryté v míse do druhého dne v lednici proležet.
     
  3. Brambory oloupat, omýt a nakrájet na asi půlcentimetrové plátky. Ty vyskládat do pekáče, poklást cibulí a česnekem, osolit, opepřit, posypat bylinkami a zalít slepičím vývarem. 
  4. Pekáč s bramborami uložit do trouby na spodní příčku a nad něj na rošt položit maso, aby šťáva z masa kapala na brambory.
  5. Péct pozvolna asi na 170 stupňů cca 2 hodiny. Pak maso potřít pikantní směsí a dopéct pěkně kůrčičku.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář