NejRecept.cz Část dne Oběd Bramborové lokše nasladko
Bramborové lokše nasladko
Recept Bramborové lokše nasladko
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   6.4.2018

Bramborové lokše nasladko

Dnes takové postní jídlo, ale u nás velmi oblíbené. Přiznám se, že ho máme na snídani vždy, když nám zbydú vařené brambory. A pokud nemám vařené brambory den předem, tak vařím ve slupce, pak je nastrouhám na struhadle. Je lepší mít odstáte, ale nevadí ani takto čerstvě uvařené. Určitě vyzkoušejte, pokud jste ještě nedělali. Je to pochoutka. Autor: Milka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vařených brambor ve slupce
30 dkg
hladké mouky
špetka
sůl
povidla
moučkový cukr
máslo
mletý mák
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uvařené brambory očistíme a nastrouháme. Musím říct, že já raději peču z bramborové kaše a ještě k tomu přidám 1 dl mléka horkého. Brambory zasypeme moukou, přidáme sůl a vypracujeme těsto.
  2. Zpracujeme ho do válečku a pořežu na kousky. Každý kousek vyválíme na placku a pečeme nasucho na pánvi z obou stran.
  3. Upečenou lokši pomastíme máslem nebo olejem a můžeme konzumovat. Lokše můžeme potírat povidly a posypat mákem nebo jíme s kysaným zelím ...
Komentáře k receptu
Matka kmene    ·   9.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

Určitě velmi dobré. Leč, pro mi placky ztvrdly?

Matka kmene    ·   9.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

Určitě velmi dobré ! Leč, proč mi placky ztvrdly?

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

nepekli jste je na pánvi příliš dlouho?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář