NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Likérové ​​jazýčky v čokoláde
Likérové ​​jazýčky v čokoláde
Recept Likérové ​​jazýčky v čokoláde
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   19.12.2017

Likérové ​​jazýčky v čokoláde

Tak tohle jsem pekla jako poslední vánoční cukroví a musím říci, že asi nejlepší na závěr. Vynikající a recept je až bych řekla neuvěřitelně dokonalý. S těstem se pracuje luxusně, chuťově je vynikající. Pamatuji si je ještě z obchodu a jsou velmi ale velmi podobné. Autor: Jaja

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

150 g
čokoláda na vaření
3 ks
žloutky
6 PL
čokoládový likér
450 g
hladká mouka
150 g
mleté ​​oříšky
90 g
moučkový cukr
300 g
hera nebo máslo

Náplň:

300 g
čokoláda na vaření
90 g
máslo
3 PL
med
3 PL
čokoládový likér
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou necháme mírně vychladnout. Potom přidáme žloutek po žloutku, promícháme, přidáme likér, mouku smíchanou s oříšky a cukrem a na závěr i máslo pokojové teploty. Vypracujeme kuličku, kterou necháme v chladu minimálně hodinu odpočívat.
  2. Odleželé těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme jazýčky.
  3. Jazýčky upečeme při teplotě 170 stupňů dozlatova. Netrvá to dlouho, čas si sledujte a nepečte příliš dlouho, abyste je nevysušily.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo, med a likér a vyšleháme do pěny.
  5. Krémem spojíme dva jazýčky a ty ještě namočíme do čokoládové polevy.
Komentáře k receptu
janatka    ·   25.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Toto vypadá hóóódně lákavě.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář