NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Krémové řezy s jahodovou náplní
Krémové řezy s jahodovou náplní
Recept Krémové řezy s jahodovou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.11.2014

Krémové řezy s jahodovou náplní

Vypadá složitě, ale je zcela jednoduchý na přípravu. Upečené tři pláty těsta se překládají se dvěma nádivkami. Bílá čokoláda na porvchu s kokosem je fakt chutná. Mňamka!

Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:

12 ks
vejce
18 lžic
jemný krystalový cukr
18 lžic
polohrubá mouka
3 lžičky
prášek do pečiva
6 lžic
voda

Náplň 1:

1 konzerva
jahodový kompot
2 bal.
jahodový pudink DrOetker
4 lžíce
krystalový cukr

Náplň 2:

600 ml
mléka
200 g
krystalový cukr
250 g
máslo
2 bal.
zlatý klas DrOetker / vanilkový pudink
1 ks
vanilkový cukr
1 lžíce
polohrubá mouka

Poleva:

150 g
bílá čokoládová poleva

NA POVRCH:

trochu kokosová moučka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Piškot: 4 bílky vyšleháme do pěny se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, přidáme žloutky, vodu a mouku smíchanou s lžičkou prášku do pečiva. Upečeme na plechu - rozměr 28x38 cm, 180 ° C asi 25 minut. Ze stejného množství upečeme ještě 2 piškoty. Necháme vychladnout. Celkově potřebujeme 3 piškoty.
  2. Náplň 1: jahody rozmixujeme i se šťávou, dolijeme vodu do 1 litru, trochu odlijeme a rozmícháme jahodové pudinky. Přidáme 4 lžíce cukru a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
  3. Nádivka 2: v malém množství mléka rozmícháme zlaté klasy/pudinky a 1 lžíci polohrubé mouky. Zbylé mléko dáme sevřít s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme rozmíchaný zlatý klas/pudink a mouku a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po lžícich zašleháme vychladlý pudink.
  4. Ukládáme následovně: piškot, polovina jahodové nádivky, na druhý piškot natřeme polovinou vanilkového krému a tou stranou přiložíme na jahodovou nádivku, natřeme zbylú jahodovú nádivku a třetí piškot natřeme vanilkovým krémem a tou stranou přiložíme na jahodovou nádivku. Trochu si odložíme na potření povrchu.
  5. Nakonec polijeme bílou čokoládovou polevou a ještě na ne zcela ztuhlou nasypeme kokosovou moučku jako ozdobu. Nějakou kokosovou moučku přibarvíme růžovou práškovou potravinářskou barvou. Odložíme do chladu, pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář