NejRecept.cz Část dne Oběd Květákový mozeček s hráškem
Květákový mozeček s hráškem
Recept Květákový mozeček s hráškem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   13.7.2016

Květákový mozeček s hráškem

Něco třeba vařit i pro vegetariány. Není to sice jídlo pro vegany, ale určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
menší květák cca 400 g
1/2 ks
červené papriky
1 šálek
mraženého nebo čerstvého hrášku
1 ks
větší cibule
2 lžíce
oleje
1 žíce
másla
4 ks
vejce
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Očištěný květák rozebereme na růžiky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Na sítku necháme okapat a zchládnout.
  2. Ve větší pánvi rozpáléme olej a máslo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Přidáme na kostičky nakráenou kapii nebo papriku a 5 minut restujeme.
  3. Pak přidáme květák, který trochu pomačkáme šťouchadlem na brambory. Do pánve vyklepneme vejce a necháme je srazit.
  4. Osolíme a opepříme dle chuti. Úplně nakonec přidáme hrášek a vše promícháme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář