NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí roláda se slaninou a špekem
Hovězí roláda se slaninou a špekem
Recept Hovězí roláda se slaninou a špekem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   27.7.2016

Hovězí roláda se slaninou a špekem

Pokud jste fanouškem hovězího masa a slaniny, určitě si připravte tento chutný oběd. Roláda se slaninou a jako příloha knedlík a špenát. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
300 g
plátek hovězího zadního masa (zde vyzrálé hověí, kýta spodní šál)
100 g
slaniny (farmářská, anglická...)
50 g
uzeného špeku
1 lžička
mleté sladké papriky
dle chuti
sůl, pepř
2 lžíce
sádla
1 ks
větší cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Slaniny pokrájenou na plátky rozložíme na maso.
  2. Přidám na nudličky pokrájený špek a maso pevně stočíme. Svážeme potravinou nií.
  3. Ná sále osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli. Vložíme roládu a opečeme ze všech stran.
  4. Podlejeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu propasírujeme.
  5. Chceme-li šťávy víc, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme např. se špenátem a knedlékem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář