NejRecept.cz Dezerty Moučníky Turecké koláče se skořicí a ořechy
Turecké koláče se skořicí a ořechy
Recept Turecké koláče se skořicí a ořechy
Lacusin Lacusin    ·   21.11.2014

Turecké koláče se skořicí a ořechy

Chutné, ořechově - skořicové turecké koláče. Kombinovat je můžete s různými náplněmi, na které máte chuť. Mňam! Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
300 ml
mléko
1 lžíce
kr. cukr
1 ks
bílek
70 g
máslo
20 g
čerstvé droždí
špetka soli

Náplň:

120 g
máslo
100 g
moučkový cukr
2 lžičky
skořice
100 g
mleté vlašské ořechy

Dále budeme potřebovat:

1 ks
žloutek
1 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo si rozpustíme a mléko si zahřejeme. Do sklenice s teplým mlékem si rozdrtíme droždí a přidáme cukr. Necháme vykynút.
  2. Mouku, sůl, vaječný bílek si smícháme v misce a přidáme vykvašený kvásek. Nakonec přidáváme rozpuštěné máslo a důkladně zpracujeme. Dostaneme hladké těsto, které necháme odpočívat na teplém místě cca 1 hodinu.
  3. Připravíme si náplň. V misce si smícháme máslo, skořici a moučkový cukr.
  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na polovinu, rozválíme ho na tloušťku cca 0,5 cm. Natřeme máslem, které jsme si smíchali s cukrem a skořicí a posypeme mletými vlašskými ořechy (mákem, pistáciemi, mandlemi nebo jinou ingrediencí, na kterou máme chuť).
  5. Rukama srolujeme a nakrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník si vařečkou stlačíme.
  6. Ukládáme je na plech, který jsme si vystlali papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a olejem. Zakryjeme je ručníkem a necháme na teplém místě postát cca 15 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlata. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář