NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Netradiční višňová roláda s vanilkovým pudinkem
Netradiční višňová roláda s vanilkovým pudinkem
Recept Netradiční višňová roláda s vanilkovým pudinkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   21.11.2014

Netradiční višňová roláda s vanilkovým pudinkem

Jeden z nejlepších zkroucených rolád, jaké jste kdy jedli. Višňová nádivka s vanilkovým pudinkem dodá roláde neodolatelnou chuť! Určitě vyzkoušejte. Těsto je tak křehké, že se doslova rozplývá na jazyku. Nádivku jsem dělala z kompotovaných višní a z pudinkového prášku, takže to krásně zhoustlo a sladko kyselá chuť byla opravdu božská. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
polohrubá mouka
1 ks
čerstvé droždí
50 g
kr. cukr
2 ks
vejce
150 g
máslo
250 ml
mléko
2 bal.
vanilkový cukr

Náplň:

1 sklenice
višňový kompot
6 lžic
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
2 bal.
vanilkový pudink
voda
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí si rozdrobíme do mléka, ve kterém jsme si rozpustili cukr a necháme udělat kvásek. Mouku si smícháme s vajíčky, máslem, vanilkovým cukrem a vykvaseným kváskem. Důkladně vypracujeme a necháme nakynout cca 1 hodinu.
  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 části. Obě části si rozválíme na tloušťku cca 1 cm a naplníme ji nádivkou.
  3. Nádivku jsme si připravili následovně. Šťávu z višní si vylijeme do hrnce a dolijeme vodu (vody lijeme tolik, abychom dostali spolu 6 dl). Přidáme cukr, vanilkový cukr a vanilkový pudink. Dobře promícháme, abychom neměli hrudky. Vaříme do zhoustnutí a do ještě horké hmoty přidáme višně. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout.
  4. Nádivku na těsto natřeme vlažnou. Závin stočíme tak, že kraje srolujeme směrem do středu. Pečeme je ve formě, nejlépe obdélníkové (15 x 25 cm), vyložené papírem. Takto připravený závin necháme podkynout cca 20 minut na teplém místě a následně dáme do trouby péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů dokud nechytí krásnou hnědou barvu. Ještě horký posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář