NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Roláda s pařížským krémem
Roláda s pařížským krémem
Recept Roláda s pařížským krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Baruska    ·   20.6.2016

Roláda s pařížským krémem

Roláda s pařížským krémem. Fantázie. Autor: Baruska

Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec - žloutky a bílky zvlášť
5 lžic
cukru
3 lžíce
hladké mouky
3 lžíce
polohrubé mouky
1 lžíce
oleje
1ks
vanilkový cukr

Pařížský krém - výborný:

1/4 litru
mléka
3 ks
žloutky
2 dkg
čokolády hořké
2 dkg
kakaa
10 dkg
cukru
5 dkg
polohrubé mouky
1 ks
máslo
vlašské ořechy na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut podle trouby, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout. Nebo můžeme s pečícím papírem po chvíli stočit, než si dokončíme krém.
  2. Z uvedených surovin si den předem svaříme hustou kaši a dáme jí přes noc do lednice. Kaši z lednice druhý den vyndáme a necháme chvíli při pokojové teplotě a následně do ní přimixujeme postupně 1 máslo rovněž pokojové teploty.
  3. Roládu potřeme krémem, zarolujeme, zdobíme dle fantazie a necháme chladit v lednici.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář