NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry
Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry
Recept Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
remcula remcula    ·   20.6.2016

Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry. Autor: remcula

Suroviny

Na směs do portobella:

6 kusů
portobello
100 g
niva
2-3 lžíce
smetana 12%
50 g
šunka
1 lžíce
petrželka zelená, nasekaná
1 lžíce (i méně) olej
podle počtu stolovníků věpřová játra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".
  2. Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku. Pak přidáme 2-3 lžíce smetany 12% a všechno částečně rozvaříme. Ve směsi by ještě měly zůstat kousky nivy. (nesolíme, niva je slaná) Nakonec jsem přidala trochu nasekané zelené petrželky.
  3. Vzniklou směsí jsem naplnila portobella a dala do vyhřáté trouby zapéct na 200 stupňů asi na 15 min. K tomu jsem měla restovaná vepřová játra, ale lze použít i různě upravené brambory.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář