NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Výborné jablečno-pudinkové řezy
Výborné jablečno-pudinkové řezy
Recept Výborné jablečno-pudinkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.11.2014

Výborné jablečno-pudinkové řezy

Zákusek vhodný na nedělní odpoledne ke kávičce. Svěží řezy plněné strouhanými jablky.

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:

4 ks
vejce
100 g
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
6 lžic
vlažná voda
200 g
polohrubá mouka
1 bal.
kypřící prášek do pečiva

Náplň:

750 g
nastrouhané jablka
2 bal.
vanilkový cukr DrOetker
trochu
mletá skořice

Puding:

500 ml
mléko
3 bal.
vanilkový pudink DrOetker
100 g
krystalový cukr
2 bal.
vanilkový cukr DrOetker
400 ml
pochoutková smetana 16 procent

NA POVRCH:

2 bal.
šlehačka v prášku DrOetker
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jablečná nádivka: jablka očistíme, nastrouháme na jemno. Plech vyložíme alobalem, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a rovnoměrně navrstvíme nastrouhané jablka.
  2. Těsto: bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, po lžících zašleháme cukr, vanilkový cukr, přidáme vodu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, může se přidat i nastrouhaná citronová kůra. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablka a upečeme při 180 st. asi 30 min.. Necháme vychladnout a otočíme jablky nahoru. Plech rozměr 28x38 cm.
  3. Pudink: 350 ml mléka dáme sevřít se 100 g krystalového cukru, ve zbylém mléce rozmícháme 3 ks vanilkového pudinku, přilijeme do vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Přikryjeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přišleháme zakysanou smetanu a naneseme na vychladlé těsto s jablky.
  4. Šlehačku připravíme podle návodu a rozetřeme na pudinkovou nádivku. Odložíme do chladu, ozdobíme podle vlastní fantazie, nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář