NejRecept.cz Část dne Oběd Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou
Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou
Recept Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   15.5.2016

Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou

Máme ze včerejšího oběda. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny
plátky krkovice
koření Farmářský steak
olej
cibule
brambory
sůl
kmín
mletá sladká paprika
0,5 kelímku 30
smetany ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky krkovice bez kostí trochu naklepeme, nařízneme okraje a okořeníme oblíbeným kořením. Já jsem dala Farmářský steak od Vitany. Zakápneme olejem a necháme chvilku uležet. Mezi tím si cibuli nakrájíme na kroužky a na troše oleje ji usmažíme dozlatova.
  2. Cibuli trochu osolíme, bude dříve a hezky rovnoměrně usmažená. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček nebo zapékací misku zlehka vymažeme olejem, poklademe na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme, lehce zasypeme sladkou mletou paprikou.
  3. Na brambory dáme osmaženou cibuli, pak maso, které jsme před tím zprudka z obou stran opekli v pánvi, a nahoru zbylé brambory. Přiklopíme a necháme v troubě na 200 st. zapékat půl hodiny.
  4. Pak přidáme půl kelímku 30% smetany ke šlehání, opět přiklopíme a pečeme další půl hodiny. Pak víko odklopíme a necháme dojít na barvu a vydusit na máslíčko.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

Komentáře k receptu
zuza kuliskova    ·   30.10.2019   ·   Odpovědět   ·  

bylo to vyborne fantasticke mnamka

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář