NejRecept.cz Podle ovoce Rebarbora Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou
Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou
Recept Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   17.5.2016

Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou

Používáte při vaření nebo pečení rebarboru? Pokud ne, určitě vyzkoušejte, dodá luxusní chuť!

Suroviny

Těsto:

450 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
4 lžíce
kr. cukr
1 lžíce
vanilkový cukr
25 g
čerstvé droždí
3/4 šálku
mléko
40 g
máslo
špetka
sůl

Pudink:

2 bal.
vanilkový pudink
3 hrnky
mléko
1/2 hrnku
kr. cukr
2 lžíce
máslo

Dále budeme potřebovat:

4 ks
stonek rebarbory
2 lžíce
cukr na posypání
1 ks vejce + 2 lžíce mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rebarboru nakrájíme na malé kousky, které zasypeme kr. cukrem v misce a necháme stát. Rebarbora pustí šťávu a pak ji osušíme.
  2. V troše teplého mléka rozpustíme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě zakryté utěrkou 40 - 60 minut.
  3. Klasickým způsobem uvaříme pudink (do mléka přidáme cukr, pudinkové prášky a máslo a vaříme na mírném ohni) a necháme pudink mírně vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme ho teplým pudinkem a poklademe osušenou rebarboru. Srolujeme a ostrým nožem nakrájíme na kousky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 25 minut. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka.

Zdroj: Z cukrem pudrem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář