NejRecept.cz Chuťovky Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem
Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem
Recept Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   27.4.2016

Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem

Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem.

Suroviny
4 ks
brambory
6 lžic
máslo
3 lžíce
čerstvý tymián
1/4 šálku
balsamico
1,5 lžičky
sůl
1,5 lžičky
černý mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejte na 240 st., připravíme si kulatou formu na pečení. Dno vyložíme pečícím papírem a potřeme kouskem másla.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které v misce zalijeme 3 lžícemi rozpuštěného másla. Promícháme a můžeme vrstvit.
  3. Na dno pánve poklademe plátky brambor, opepříme a osolíme dle chuti, posypeme čerstvě nasekaným tymiánem, pokapeme balsamicem a znovu poklademe brambory a postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny.
  4. Vrch potřeme balsamicem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 30 minut. Délka pečení záleží však na tloušťce nakrájených brambor a na počtu vrstev.

Zdroj: Honestcooking

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář