NejRecept.cz Národní kuchyně Česká kuchyně Jak připravit tradiční české honzovy buchty s marmeládou
Jak připravit tradiční české honzovy buchty s marmeládou
Recept Jak připravit tradiční české honzovy buchty s marmeládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   29.4.2024

Jak připravit tradiční české honzovy buchty s marmeládou

Dnes jsem měla chuť připravit něco rychlého a chutného pro svou rodinu. Tradiční kynuté buchty plněné povidly, neboli Honzovky, jsou vždy dobrou volbou. Toto je recept mé babičky, který je léty prověřený a nejlepší. Připravte si je sami. Autor: Jirina Zahorikova

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Kvásek:

250 ml
mléko
1 lžička
krupicový cukr
20 g
droždí
1/2 lžičky
hladká mouka

Těsto:

500 g
hladká mouka
špetka
sůl
20 g
vanilkový cukr
90 g
krupicový cukr
1 ks
žloutek
80 g
rozpuštěné máslo
dle potřeby
povidla
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z uvedených surovin si připravíme kvásek.
  2. Ten smícháme se zbylými surovinami na těsto a těsto necháme asi hodinu vykynout.
  3. Z těsta si odebíráme malé části, plníme povidly a ukládáme vedle sebe na vymazaný plech.
  4. Pečeme asi 30 minut na 170 st dozlatova.
  5. Před podáváním ozdobíme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář